Joogatunnit ja muut palvelut

Joogaa Kauhajoella

Ohjaamani jooga on hatha- ja yinjoogaa, joissa on vaikutteita myös muista joogasuuntauksista. Tunneillani vaihtelee sekä lempeä läsnäolo että pureutuminen dynaamisiin asanoihin. Tuntini ovat eri uskonnoista ja aatteista vapaita, keskitymme vain kehon ja mielen huoltoon.  

Tunti alkaa aina läsnäolo- tai hengitysharjoituksella, jotta saamme ajatukset rauhoittumaan päivän kiireistä. Toisin sanoen, tulet läsnäolevaksi omaan kehoosi. Jatkamme jooga-asanoilla joko virtaavana sarjana tai tutkaillen asanoita yksi kerrallaan. . Tunneilla kiinnitämme huomiota läsnäoloon, hengitykseen sekä oman kehon ja mielen rauhoittumiseen. Tunnit ovat eheyttäviä, rauhoittavia ja rentouttavia. Tunti päättyy loppurentoutukseen, savasanaan. 

Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla, liikkeitä voi varioida tarpeen mukaan. Tunneillani on rento, mutta silti lempeä ja keskittynyt tunnelma. Välillä nauretaan, välillä ollaan yhdessä hiljaa kiitollisin mielin.

Alla löydät tiivistelmän tällä hetkellä tuntitarjonnassani olevista jooga- ja rentoutustunneista. Ajankohtaista-osiosta löydät tiedot tapahtumista ja workshopeista. 

Salilta löytyy joogamatot, -bolsterit, joogatiilet ja -vyöt. Pukeudu  joustaviin vaatteisiin ja ota vesipullo mukaasi. Rauhallisemmille tunneille pukeudu lämpimästi. Uutena tuntivalikoimassa myös BASI Pilatestunnit.

Flowjooga

Flowjooga pohjautuu hathajoogaan, jossa hengitys, kehonhallinta ja mielenrauha kehittyvät. Flow on kaikille sopiva joogatunti, joka aloitetaan yleensä rauhallisesti. Tuntia jatketaan lämmittävin dynaamisin liikkein (esim. aurinkotervehdykset), seisomasarjalla, tasapainoliikkeillä ja lopuksi rentoutuen savasanaan.

Yinjooga

Hidas, passiivinen ja parhaimmillaan meditatiivinen harjoitus, jossa asanat tuetaan hyvin apuvälineitä käyttäen. Pääosin asennoissa ollaan istuen tai maaten ja niissä viivytään useampia minuutteja. Aikeena on vaikuttaa sidekudoksiin, kehon syvempiin osiin. Tunti on hyvin rentouttava ja palauttava.

Ilmajooga

Ilmajooga yhdistää perinteisen joogan ja ilma-akrobatian, jossa liikkeet tehdään katosta roikkuvien kankaiden avulla. Ilmajoogatunti voi olla sekä dynaaminen, että keholle lempeä harjoitus, joka avaa jumeja, venyttää lihaksia, vahvistaa kehonhallintaa sekä voimaa. Liikkeiden suorittaminen ilmassa vähentää kuormitusta nivelillä ja vapauttaa niskan, selän sekä lantion alueen kireyksiä. Lisäksi verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat. Kaikki liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Raskaana oleville tunti ei sovellu. Toteutetaan kurssimuotoisena Loistetraining-salilla.

Rentoutus ja äänimaljat

Keho ja mieli saatellaan syvärentoutukseen erilaisten harjoitusten ja äänimaljojen sointujen ja värähtelyjen avulla. Tarkoitus on asettua matolle mahdollisimman mukavaan ja tuettuun asentoon, jossa voi vastaanottaa ohjatun rentoutuksen. Sopii erityisen hyvin, jos on univaikeuksia, stressiä tai kaipaat vain omaa hengähdyshetkeä.

Kasvojooga

Kasvojoogassa sekä vahvistetaan että rentoutetaan kasvojen lihaksia. Lisäksi tehdään lymfanestekiertoa elvyttävää käsittelyä, joka saa ilmeesi virkistymään ja ihosi hehkumaan! Kasvojooga rentouttaa, joten säännöllinen harjoittelu voi vähentää mm. hampaiden narskuttelua ja lievittää jännityksestä johtuvaa päänsärkyä.

Miesten jooga

Tunti on dynaamista joogaa, eli alkulämmittelyn jälkeen jatketaan fyysistä, liikkeestä toiseen siirtyvää sarjaa käyttäen hyväksi omaa kehonpainoa. Tältä tunnilta saat liikkuvuutta, joustavuutta, kehonpainoharjoittelua, rentoutta, tasapainon ja oman kropan vahvistusta. Lopuksi myös lyhyt rentoutus. Rennolla otteella mennään!

Skumppajooga

Ystävien illanviettoon, polttariporukoille ja muille kiinnostuneilla hauska yhteinen hetki, jossa tehdään joogaliikkeitä skumppalasin siivittämänä hyvän musiikin tahdissa. 

Työhyvinvointi

Yrityksille voidaan räätälöidä toiveiden mukainen hetki työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi, joka voidaan toteuttaa yrityksen omissa tiloissa, luonnossa tai Loisteella.

IlmaYinjooga

Toteutetaan erillisinä tapahtumina Loistetraining-salilla. IlmaYinissä ilmajoogakangas on laskettu matalalle ja liikkeet tehdään lattiatasosta. IlmaYinissä rentoudutaan asentoihin useiden minuuttien ajaksi. Ilmajoogaliina tukee asentoja ja mahdollistaa lempeät inversiot ja taaksetaivutukset. Harjoitus on rentouttava, palauttava ja kehon jännityksiä vapauttava. IlmaYiniin osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta yinjoogasta tai ilmajoogasta.

MyoYin

Myofascial Release for Yinyoga on kehon jumeja rentouttava ja palauttava harjoitus. Myofaskia sana tarkoittaa lihaskudosta(myo) ja sitä ympäröivää sidekudoksista kalvoa (faskia), jotka sitoutuvat yhteen. Tällä tunnilla hyödynnetään erilaisia välineitä, kuten hierontapalloja ja tiiliä, joiden avulla pyritään tukemaan kehon lihaskalvojen eli faskioiden liikkuvuutta, palautumista ja aineenvaihduntaa. Tämä on loistava keino lisätä itsetuntemusta omasta kehosta, sillä meillä on runsaasti aikaa ja rauhaa kuulostella kehon (välillä kenties vähän napakampiakin) tuntemuksia ja pallokäsittelyn jälkeen jäädä tarkastelemaan sen vaikutuksia kehossa.
Lempeät, pitkäkestoiset asanat tuovat rentoutumista ja palautumista harjoitukseen. Tunti mukautuu juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi, joten voit itse päättää milloin hyödynnät faskiapallojen tarjoamaa täsmähoitoa ja milloin lepäät vain pelkässä asanassa, tällä tunnilla pallo on siis sinulla!

DanceFitYoga

DanceFitYoga tunti sisältää 20min tanssia, 20min lihaskuntoa ja 20min joogaa. Yhdistämme kaiken, aerobinen, lihaskuntoharjoittelu ja kehonhuolto. DanceFitYoga on tehokas, hauska ja energisoiva konsepti, jossa apuvälineenä käytetään vain mattoa. Et tarvitse aiempaa kokemusta tanssista, kehonpainoharjoittelusta tai joogasta. Tunnin liikkeet ja askelsarjat ovat helppoja ja sopivat kaikentasoisille jumppaajille. Sisäliikunta- tai tanssitennarit jalkaan, juomapullo ja hikipyyhe mukaan.

Pilates

BASI Pilates on 30 vuotta vanha pilateksen tyylisuunta, jonka on perustanut Rael Isacowitz. BASI tulee sanoista Body Arts and Science International ja BASI onkin nimensä mukaan yhdistelmä esteettistä liikettä ja tieteellisesti perusteltua kehonhallintaharjoittelua. BASI:ssa pilatesliikkeillä on selkeä ja kaunis tunnistettava muoto ja tuntien rakenne noudattaa joustavasti Raelin luomaa BASI Pilates Block Systeemiä. Pilates on kokonaisvaltainen harjoitus, joka palvelee sekä kehoa että mieltä. Pilates vahvistaa keskivartalon lihaksistoa ja harjoituksen kohteena olevien lihasten voimaa sekä parantaa nivelten liikkuvuutta. Pilates lisää kehon notkeutta, voimaa ja vahvistaa vartalon syviä lihaksia, kehittää tasapainoa ja parantaa ryhtiä.

Tuntietiketti

Joogastudion jooga- ja pilatestunnit soveltuvat kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.

  • Joogastudiolla löytyvät kaikki tarvittavat välineet, joogamatot ja viltit.
  • Pukeudu joustaviin vaatteisiin, rauhallisemmille tunneille lämpimästi.
  • Voit ottaa mukaasi vesipullon, kenties pienen pyyhkeen kasvojen alle ja halutessasi villasukat.
  • Joogastudio sijaitsee Ykköskulmassa, Puistotie 40-42, Kauhajoki. Parkkipaikkoja löytyy sisäpihalta, minne ajetaan Eduskunnankadun kautta.
  • Saavuthan tunnille ajoissa, ulko-ovi lukitaan, kun tunti alkaa.
  • Joogastudio ja pukuhuone ovat kengättömiä alueita, joten jätä kengät ulko-ovella oleviin kenkätelineisiin ja siirry salin läpi pukuhuoneeseen.
  • Huolehdi, että puhelin ja älykello ovat äänettömänä.
  • Kuvia voit ottaa ennen tunnin alkua ja tunnin jälkeen. Harjoitushetki rauhoitetaan.
  • Tarjolla on aina teetä ja sympatiaa ☺

Ajanvaraus