BASI Pilates-ohjaajakoulutus alkaa!

Maaliskuussa aloitan pilatesohjaajaopinnot Turussa!

BASI Pilates on 30 vuotta vanha pilateksen tyylisuunta, jonka on perustanut Rael Isacowitz. BASI tulee sanoista Body Arts and Science International ja BASI onkin nimensä mukaan yhdistelmä esteettistä liikettä ja tieteellisesti perusteltua kehonhallintaharjoittelua. BASI:ssa pilatesliikkeillä on selkeä ja kaunis tunnistettava muoto ja tuntien rakenne noudattaa joustavasti Raelin luomaa BASI Pilates Block Systeemiä.

Miksi pilates? – Pilates on kokonaisvaltainen harjoitus, joka palvelee sekä kehoa että mieltä. Pilates vahvistaa keskivartalon lihaksistoa ja harjoituksen kohteena olevien lihasten voimaa sekä parantaa nivelten liikkuvuutta. Pilates lisää kehon notkeutta, voimaa ja vahvistaa vartalon syviä lihaksia, kehittää tasapainoa ja parantaa ryhtiä.

Jooga ja pilates? – Molemmissa on paljon samoja elementtejä, harjoitetaan kehon ja mielen läsnäoloa ja hengitys on vahvasti osa harjoitusta. Mielestäni jooga on enemmän myös henkiseen hyvinvointiin tähtäävä harjoitus, vaikkakin sitä voi tehdä vain fyysiseen osaan keskittyen. Useinmiten kuitenkin joogan henkinen puoli kehittyy ja syventyy ajan myötä, jolloin kunnioitus, läsnäolo, keskittyminen ja hengitys siirtyy maton ulkopuolelle osaksi omaa arkea.

Joka tapauksessa, kaksi kaunista kehon ja mielen hyvinvointia edistävää harjoitusta, joista voit valita Sinua kullakin hetkellä enemmän kutsuvan harjoituksen tai molemmat!

Tätä matkaa on tukemassa Leader Suupohja, kiitos!